Myofasciale therapie

Wat is Myofasciale therapie?

Uit wetenschappelijke studies weten we inmiddels dat de fascia (bindweefselstructuren) centraal staan en de spil zijn tussen de spieren en botten. Myofasciale therapie is een manier om via spieren (myo) en bindweefsel (fascia) pijn- en bewegingsklachten te behandelen.

Meer informatie

Myofasciale therapie richt zich op het los en soepel maken van te strakke myofasciale structuren. Tevens richt het zich op het soepeler glijden van de spieren ten opzichte van elkaar en het sturen van de spieren naar een gezondere aanspanning. Tevens helpen de technieken de klacht op te heffen door het lichaam waar nodig meer ruimte, ontspanning en beweegingsmogelijkheid te geven en de houding meer in balans te brengen. De behandeling kan gecombineerd worden met triggerpointmassage en easy taping.

Myofasciale pijn is een algemene medische term, om pijn te beschrijven die afkomstig is van de spieren en de spiervliezen (myofascia). Het begrip myofasciale pijn verwijst naar klachten van het bewegingsapparaat, die gepaard kunnen gaan met uitstralende pijn en verlies van spierfunctie. De intensiteit van de klachten kan zeer uiteenlopend zijn: van een licht, oncomfortabel gevoel tot een martelende pijn, waardoor iemand niet meer kan functioneren.

Naar wie kunt u vragen

U kunt voor Myofasciale therapie terecht bij onze therapeuten Caroline Panen en Marije Kramer.