Easy taping

Wat is easy taping?

Met easy taping wordt uitgetest met welke technieken en in welke richting stroken tape aangebracht moeten worden. Na het tapen wordt vaak meteen vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren, waardoor de patient beter kan bewegen en de klacht eerder kan herstellen.

Meer informatie

Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels. Deze druk belemmert de aan- en afvoer van voedingsstoffen en vocht. Ook prikkelt het de druksensoren, wat als pijn wordt ervaren. Pijn wekt een beschermingsreflex op van de spieren die extra gaan aanspannen (hypertonie en spierspasme), waardoor je minder goed kunt bewegen.

De tape wordt met 15% rek op de onderlaag geplakt en krimpt nadat het op de huid aangebracht is. Hierdoor lift de tape de huidlagen en creëert vermindering van de druk tussen de huid en de spieren. Zo ontstaat een betere doorbloeding en vochtafvoer in het weefsel, waardoor druk- en pijnafname ontstaat. Door het krimpen stimuleert de tape ook sensoren in de huidlagen (in de fascia,) waardoor de spieren beter gestuurd worden en de beweging beter uitgevoerd kan worden.

De tape kan 3-4 dagen blijven zitten, afhankelijk van de locatie. De tape is vochtbestendig, zodat u met de tape kan douchen en zwemmen.

Meer info kunt u vinden op www.easytaping.com

Naar wie kunt u vragen?

Onze fysiotherapeuten Caroline Panen en Marije Kramer kunnen u verder helpen